Svennebrev i kjole & drakt next! <3

I dag hadde jeg min første dag som lærling hos Tine Solheim! DET var GØY! 😀

IMG_0428.JPG

Rett over nyttår var jeg innom Tine sitt atelier i Bogstadveien for å hilse på og se de nye lokalene hennes! Vi hadde pratet om det lenge, og endelig fikk jeg gjort plass til å ta turen.

Vi snakket litt om løst og fast over en kopp te, og jeg luftet ønsket mitt om å en dag muligens få tatt svenneprøven som privatist – det hadde jo bare vært det ultimate!
Da kunne Tine fortelle at en av hennes lærlinger skulle opp til svenneprøve i slutten av februar, og at det da ville åpne seg en plass i lære hos henne.

“Du skal ikke begynne her da?”

IMG_0495

SÅNN gikk det seg til, og i dag har jeg vært på arbeid i atelieret & jobbet på mitt første plagg som lærling – en selekjole i sort ull-georgette, kantet med rouleau’er av silkefløyel, og med synlig glidelås i front – et klassisk Tine-design 🙂

Og status rapport er: Jeg koser meg GLUGG IHJEL!

Hvorfor lærling?
Jeg vil lære mer! Helst ALT! Og jeg vil lære av den beste. Derfor var det ingen tvil om at dette var en mulighet jeg bare måtte gripe. Min fascinasjon og interesse for sømfaget & håndverket som ligger i det er virkelig noe som har gjort det siste året til et fantastisk år. Jeg ønsker å bygge videre på den kompetansen jeg har klart å tilegne meg selv så langt fordi det virkelig gir meg utrolig mye, og for å kunne ivareta sømtradisjonen videre, og for å kunne dele den med alle dere andre som ønsker det! <3

Hva kurs?
Jeg kommer til å ha mindre kapasitet til å kjøre kurs, for denne læretiden vil jeg fokusere mest mulig på, og få mest mulig ut av! Men jeg lover å fortsette med mine BASIC sykurs og kurs i mønstersøm i den grad jeg klarer. Målet er å ha et mønsterkurs over to dager/kvelder i mnd – det håper jeg at jeg får til! ☺️💪🏼

Ellers er du fortsatt hjertelig velkommen til å ta kontakt for skreddersydde kurs, så ser vi hva vi kan bli enige om! ❤️

Hva med dansen?
Jeg har jobbet hardt med dansen i 20 år, noe som ofte innebærer mye tålmodighet & en form for “venting”. Ikke at man passivt står på sidelinja og venter på at noe skal skje, nei, jeg har jobbet & jobbet & jobbet & ventet på at NÅ kommer ballen til å rulle og dette blir litt enklere. Det har skjedd i noen grad, til tider, men jeg er også blitt sliten & demotivert av å alltid måtte tenke “ok, ikke nå, men neste gang går det!”
Så nå synes jeg dansen godt kan vente litt på meg, mens jeg koser meg med dette nye eventyret! ;D Helt på sin plass!
Sy pent, og dans som en galing!

xxx
-T

6 Replies to “Svennebrev i kjole & drakt next! <3”

  1. Åh, lucky you👍Blir veldig spennende å følge deg framover. ….., og så håper jeg at jeg en gang kan melde meg på et av dine kurs😊Lykke til

  2. Jeg tror evnen til å skifte fokus, lære noe nytt, ta nye steg og hoppe i det, gjør livet spennende! Jeg sier alltid at jeg skulle ønske jeg kunne gå tilbake i tid og starte på nytt flere ganger, men beholdt den kunnskapen jeg har nå. For det er hundre yrker, tusen ting og millioner av muligheter jeg kunne tenke meg å prøve! ☺️ Så dette er bare fantastisk Tanja

    1. Kloke ord, gode Brage! ☺️ jeg er veldig enig, og kunne selv tenkt meg å være både hjernekirurg, syerske, danser, eie en koselig liten café, jobbe som brødbaker på skift +++ 😂
      At jeg får muligheten til å dykke inn i sømmen nå, er bare helt fantastisk! 🙌🏼😍 tror dette kan gå inn i min historie som noen av de beste årene 😁❤️✂️

  3. Selvfølgelig en mulighet som du bare måtte ta! Helt fantastisk 😄 Lykke til! Det er spennende å følge deg videre også 🌼

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.