St Petersburg og stoff ;)

Flere av dere har kanskje fått med dere at jeg nylig var på tur til St Petersburg med en herlig gjeng fra Symesterskapet 2017: Trudie, Bjørgen, Ellen, Jan & Monica!
I denne bloggposten gir jeg dere vår stoff-rute butikk for butikk 😉 i tilfelle noen skulle finne på å falle innom det jeg synes er verdens fineste by i nærmeste framtid, og er sugen på litt stoff! 😉 <3

IMG_9570.jpg

Under innspillingen av Symesterskapet i fjor, ble vi alle enige om at vi skulle prøve å møtes minst en gang i året og dra rundt om i verden på jakt etter lekre tekstiler!
Som avtalt, så gjort. Og første stopp ble min føde- og yndlingsby <3 St Petersburg <3

Alle 10 fikk dessverre ikke til å sette av helgen, men 5 av 10 kom seg helskinnet gjennom visumsprosessen, og 6 av 10 pakket kofferten og stakk avgårde på STOFFSAFARI 2018!

PS! Neste år drar vi til Nederland!! 😀 Så det er bare å glede seg 😉

Skal du handle noe så spesifikt som tekstil i en storby som St Petersburg, og i Russland generelt, kan det være lurt å vite hvor du skal, og absolutt en fordel å kunne språket.
Jeg ble heltids-tolk & guide for reisefølget mitt, men synes det var enormt stas å vise fram byen min 🙂

Under ramser jeg opp de butikkene vi var innom i løpet av 3 dager, med adresser & litt info om utvalg – så kanskje noen av dere ender opp med å bruke lista som deres lille stoff-guide på tur til St P 🙂 De fleste butikkene operer med at

MATERIA MODA 
Adresse: 3rd Soviet Street 34 (KART)
Instagram: @materiamoda
Når du kommer til inngangsdøren skal du ringe på klokken (det er kun en;), inne i bygget følger du pilene med det italienske flagget oppover i etasjene, og går inn føre til venstre! Dette er en fin og luftig butikk med godt utvalg. Her finner du alt fra silke, til chanelstoff, til neopren, til skjortebomull og dress-ull, til jersey +++. Butikken importerer stoffene sine fra Italia, og kjøper mange på “restlager” – etter de store motehusene er ferdig med å bruke stoffer til sine kolleksjoner, sendes resten av rullene til store lager, hvor butikker kan kjøpe dem opp. Mange større motehus, som Chanel, gjør ikke dette, mens andre har ingen problemer med det. Eieren av butikken, Alexander, er en veldig hyggelig fyr som snakker engelsk (!!) og flere av de ansette kan også hjelpe deg på engelsk. Butikken importerer også silke med egne trykte designs fra Italia. Med andre ord – verdt å stikke innom! 🙂 Prisene er middels + (noe til samme pris som i Norge, andre ting noe dyrere, men kvaliteten opp stoffene er prima!)

IMG_8828
Glad gjeng på tur – 1. stopp Materia Moda! Alle bildene er lånt hos Ellen & Monica :*

MIA MODA
Adresse: Ulitsa Ryleyeva 10A (KART)
Instagram: @tkanimiamoda
Akkurat denne butikken var det ikke særlig stemning for å besøke blant gjengen, så vi dro aldri hit, men GJETT om jeg skal hit neste gang jeg er hjemme i StP! Jeg fikk anbefalt butikken av samme eier som butikken over – dette er deres andre avdeling i byen. Her er et størst utvalg av blonder og Liberty stoffer i alle mulige kvaliteter – bomull, lin, silke, fløyel. Regner med samme prisnivå her, som på butikken over.

VILIYA
Adresse: Ulitsa Tuyshina 20 (KART)
Instagram: @tkani_VILIA_msk – AVDELINGEN I MOSKVA
Når du ankommer denne adressen er det ingenting som tilsier at det skal være noen form for butikk der! Gå inn i gården mellom nr 18 & 22, og inn til høyre. Inni hjørnet ser du et turkis-farget lite hus på 3 etasjer, uten skilt, DER er det ;P
Mye diverse stoffer og kvaliteter i 1.etasje her, men det kuleste med denne butikken er knappeavdelingen i 2. etasje! Hvis du ikke finner de knappene du leter etter her, finner du de ingen steder. I tillegg har butikken et enormt lager med beltespenner, snorstoppere, kjettinger, og annen “jernvare”. Knappeavdelingen kan se ut som et laget, eller bakrom – men ikke vær sjenert, det er bare å gå bakover i lokalet i 2. etasje 😉
De hyggelige damene som jobber her er kanskje ikke sterke i engelsk, men jaggu meg er de gode på kroppsspråk og tegnspråk 😀 her var det lite jeg måtte oversette – ting løste seg liksom litt på egenhånd 😉
I tredje etasje gjemmer det seg en avdeling med allskens bånd, hyssing, glidelåser, ekte skinnkuponger, mm. Døra inn hit er muligens lukket, men ikke la deg avskrekke – det er bare å gå inn 🙂
Prisene er ganske snille, spesielt på knapper & dill. Vi fikk også en hyggelig rabatt da vi var der 🙂

IMG_8892.jpg
Bilde fra hummer-og-kanari-butikken jeg forteller om nederst i posten 😉

LO SCAMPOLO
Adresse: Ulitsa Konstantina Zaslonova 4 (KART)
Instagram: @lo_scampolo
Denne butikken snublet vi over på vei til en annen butikk i samme gate (les under), og det var litt av en perle! Veldig liten og søt forretning, hvor de fleste stoffene også er importert fra Italia. Mange av stoffene er fra restlager, og selges billig i mindre lengder. Her fant jeg to av tre stoffer jeg kjøpte på turen – en nydelig silke, og et lekkert chanel-stoff i pastell – begge små restebiter på salg!
I tillegg hadde de flere nydelige neopren-lengder med dritkule trykk, SKIKKELIG silkefløyel, masse deilig silke, og andre godbiter. Damene som stod bak klippebordet var utrolig hyggelige, og veldig service-innstilte. Prisene var snille ++ Her kan du finne skatter til en god penge!

IMG_9009
Søteste betjeningen på Lo Scampolo

TKANI VALENTINA
Adresse: Ulitsa Konstantina Zaslonova 1 (KART)
Instagram: @tkanivalentina
Et steinkast lengre nedover gata ligger denne butikken. Heller ikke veldig stor, men stappet til randen med stoff. Nok en gang – alle mulige kvaliteter, mye chanel, en hel del stoffer i kuponger/rapporter som kan være kule til kjoler, en hel god del skjortestoffer, ull & strikk + masse, masse mer. Prisene varierer fra rimelig, til samme nivå som hjemme i Norge.

IMG_9018.jpg
Stort utvalg & rabatter hos Tkani Valentina

MNOGO TKANI
Adresse: Lewinsky Prospect 95 (KART)
Hjemmeside: http://tkanimnogo-spb.ru
Denne butikken ligger et stykke utenfor sentrum av byen, faktisk i det nabolaget hvor jeg vokste opp! Fra gaten ser du det som kan se ut som et lite “senter”, med en dagligvarebutikk i nedre plan. Du skal inn og opp trappene, så kommer du til en ganske stor og luftig butikk med både tekstil, sytilbehør og garn. Her er prisene veldig snille, og du finner stoffer produsert i alle verdens hjørner, fra Russland, til Tyskland, til Italia, til Kina osv. De har et veldig bra utvalg av god & tykk ensfarget “basis” jersey. Stort utvalg av tynne “sportsjakke”-kvaliteter med spreke print,  en hel god del skjortestoffer, og også mye tynnere kjole og bluse-kvaliteter i alt fra 100% polyester til 100% silke.

IMG_9482.jpg
Mnogo Tkani betyr “mye stoff” oversatt fra Russisk 😉

TKANI NA SENNOY
Adresse: Kanal Griboyedova 69 (KART)
Instagram: @auratessu_tkani_na_manekenax En konto hvor de viser stoffer på utstillingsdukker…! *jeg ler meg ihjel…*
En middels stor butikk, med veldig mange kule designer-stoffer (mye i kunstfibre, dog)! Innerst i lokalet finner du også en liten avdeling med sytilbehør og diverse sy-stæsj. Her var det mest selskapsstoffer med trykk, brokader, blonder, noe skjortestoffer, mm. Vi begynte å bli ganske kokt i hodet da vi ankom denne butikken, så konsentrasjonen for å få et godt overblikk over utvalget var ikke på topp – men som med de andre butikkene, du finner garantert en perle eller ti også her 😉 Prisene ligger ca rett under hva vi er vant med for meteren på de ulike kvalitetene.

20180603_162347.jpg
Jan leter etter gode, vevde skjortestoffer <3

TKANI
Adresse: Spasskiy Pereylok 6-8 (KART)
Et steinkast unna butikken over, finner dere denne lille, men innholdsrike forretningen. Her har de silke med allskens mønstre så langt øyet kan se – alt fra superhelter, til erter, til kål, til geometriske print, og blomstrete nydeligheter! I tillegg til jersey, viskose, skjortebomull, chanel-tweed, osvosvosvosv. Prisene er nokså snille, og betjeningen superhyggelig. Ikke en stor butikk – men innholdsrik så det rekker!

TKANI NA CHERNYSHEVSKOY
Adresse: Metropol’skiy Pereulok 4 (KART)
Denne stoffsjappa snublet vi også over, da vi egentlig var på tur til en annen butikk! Her var det ekstremt mye ymse, av ekstremt ulik kvalitet, og gode muligheter for latterkramper av oppkledde avatar-utstillingsdukker, til luguber “tekstilkunst”, til god-knows-what. La meg si det sånn – en lettkledd utstillingsdukke på en sopelime i taket var en del av inventaret…! Men stoffer hadde de altså, i bøtter og spann, over to etasjer! Og masse sytilbehør! Ikke et must, vil jeg si, men om du får lyst på en annerledes opplevelse – this is your place! Prisene var forsåvidt ikke så snille som man skulle trodd, med helt innafor.

IMG_8889.jpg

Dette er da altså bare et lite utvalg av de butikkene du finner i St Petersburg, men som dere kanskje skjønner – alle kan finne noen skatter i denne byen! 😀

Jeg dro også gjengen med til litt mer kulturelle destinasjoner, og hva du bør se på den kanten, og hvor du bør spise, og i det hele tatt – ja, det kunne jeg skrevet minst to bloggposter til om! 😉 Tror vi nøyer oss med en stoff-guide til nå, og om du begir deg ut på tur – SCHASTLIVOGO PUTI! <3

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.