KURS I MØNSTERKONSTRUKSJON

Grunnform skjørt

På dette kurset lærer jeg deg å konstruere en grunnform til skjørt etter dine egne mål!

Å ha en grunnform basert på dine egne mål gir deg den perfekte base å gå ut fra for å lage egne mønster! Ut fra et grunnmønster til skjørt kan du skape skjørt i alle former og fasonger: blyantskjørt, a-fasong, omslagsskjørt, maxiskjørt, miniskjørt – alt hva du måtte begjære!

Jeg kombinerer klassisk mønsterkonstruksjon og hands-on modellering for å komme fram til en grunnform som er helt perfekt for din kropp.

Kurset går over en helg (fre-søn). Vi starter fredag ettermiddag med å ta nødvendige mål av hverandre, sette oss inn i prinsippene ved å konstruere et grunnmønster, og går løs på å konstruere hvert vårt mønster på papir, med egne mål som utgangspunkt. Lørdagen går til å fullføre konstruksjonen, klippe mønsteret ut, og sy sammen et prøveskjørt! Dette prøver vi på, og tilpasser og justerer til det sitter som det skal. Rettelsene skal overføres tilbake til papirmønsteret, slik at du får et grunnmønster som passer helt perfekt!
På søndag sørger vi for at alle er kommet i mål med å ferdigstille sine grunnmønstre, før jeg går gjennom og viser hvordan grunnmønstrene nå kan brukes til å lage egne design og mønstre i ulike former og fasonger!

TID:
Fredag 19. oktober   17:30 – 20:00
Lørdag 20. oktober   12:00 – 18:00
Søndag 21. oktober   10:00 – 16:00
Vi spiser lunsj sammen midt på dagen lørdag og søndag, så ta med matpakke 🙂

STED:
Atelieret til Tine Solheim i Bogstadveien 7 (Inngang Sporveisgata)

MATERIALER:
Til konstruksjon: ta med mønsterpapir, penner/blyanter, målebånd, lang linjal (minimum 30cm), vinkellinjal (90 grader), og buet skredderlinjal (om du har). Det er også mulig å kjøpe skredderlinjaler i atelieret 🙂
Stoff til å sy opp prøveskjørt – jeg oppfordrer alle til å ta med gjenbrukstekstil – gammelt laken/dynetrekk i bomull fungerer ypperlig, samme med tynne gardiner i bomull 🙂 pass på at stoffet er vevd (ikke stretch).
Symaskin trengs først på lørdag, når vi skal sy sammen prøveskjørtene. Da er det også fint å ha med knappenåler, samt saks til stoff og papir.

Det er mulig å la alt utstyr stå i atelieret denne helgen 🙂

PRISER
Ordinær                2000 NOK
Kompisrabatt      1700 NOK per pers
(ved påmelding av to stk samtidig)
Studentrabatt      1200 NOK

PÅMELDING
Begrenset antall plasser!