Jumpsuit trinn for trinn! <3

I denne posten viser jeg dere trinn for trinn hvordan jeg sydde sammen denne jumpsuiten! Mønsteret er fra Burda – nr 6516, og stoffet er en herlig lett viskose. Begge fra Sømsenteret i Oslo 🙂 Denne ble sydd spesielt til utstillingsvinduet i butikken, men etter den har gjort sitt arbeid der, så er det ingen tvil i havet om at jeg skal bruke den heeeele resten av sommeren <3

La meg bare avsløre en liten ting først som sist: jeg leser ikke instruksjonene i mønsteret, så jeg kan ikke garantere at mine trinn er i samme rekkefølge som Burda sine trinn. Men du får en hel & “brukanes” jumpsuit om du følger mine også, altså! 😉

En liten ting til: jeg gjorde en aldri så pitteliten forandring i mønsteret!
I originalmønsteret er det meningen man skal klippe to forstykker av bolen, som sys sammen på midten foran – det sløyfet jeg! Så jeg klippet mønsteret til forstykke bol på brett, og fikk et helt stykke foran, uten midtsøm.

OK, nå som jeg har alt mitt på det rene – skal vi sette i gang? 😀

En jumpsuit er jo strengt tatt en overdel + en bukse – så det er litt arbeid involved 😉 men det klarer du helt nydelig, for dette mønsteret var veldig fint & greit å sette sammen 😀

Jeg har delt monteringen i 14 rooolige deler 😉  og du kan hoppe rett til den delen du ønsker ved å klikke på den i listen under:
1 – FORBERED BELEGGET
2 – LEGG PÅ BOLEN
3 – INNSNITT PÅ BUKSEN
4 – LOMMER
5 – SIDESØM & INDRE BENSØM
6 – SKRITTSØMMEN
7 – MONTERING AV BOLEN
8 – SY SAMMEN BOL & BUKSE
9 – SETT INN GLIDELÅS
10 – BELEGG
11 – SKRÅBÅND I ARMHULLENE
12 – OPPLEGG
13 – BELTELØKKER
14 – BELTET

MEN FØRST – MØNSTERDELENE
Her er alle mønsterdelene ferdig klippet & nummerert. Jeg valgte å klippe med 1,5cm sømrom rundt alle delene, bortsett fra del 8 & 10 – her var sømrom inkludert. I tillegg klipte jeg ikke sømrom i armhullsbuene på bolen, siden jeg skulle sette inn skråbånd der. Del 9 – beltet, måtte jeg klippe 3 lengder av som skal skjøtes, dette fordi jeg ikke hadde tilstrekkelig sammenhengende stoff igjen. Etter delene var klippet ut, kastet jeg over en og en del med 3-tråds overlock på de kantene som er markert med lys blå på bildet. Du kan også kaste over med 3-stings sikksakk på vanlig maskin. Oversikt over hva som er hvilken del følger under bildet.

fullsizeoutput_1f.jpeg

1. FORSTYKKE BOL – 1stk klippet mot brett
2. BAKSTYKKE BOL – 2stk
3. FORSTYKKE BUKSE – 2stk
4. BAKSTYKKE BUKSE – 2stk
5. LOMMEPOSER – 4stk, 2 til hver lomme
6. BELEGG FORAN – 1stk klippet mot brett **
7. BELEGG BAK – 2stk **
8. SKRÅBÅND TIL ERMEHULL – 2stk
9. BELTE – 3 deler som skal skjøtes
10. BELTELØKKER – 4 stk **
** Beleggene & belteløkke-delene klippet jeg også ut i limstoff

MONTERING

1 – FORBERED BELEGGET

Jeg begynner alltid med å forberede belegget, hvis jeg skal ha det i et plagg. Det første jeg gjør er å stryke limstoff på vrangsiden av beleggdelene.

fullsizeoutput_1b
Belegg foran
fullsizeoutput_1c
Belegg bak

Jeg grovklipper limstoffet, og trimmer av eventuelle overskudd etter det er blitt strøket på.

0.2Renklipp
Renklipp delene etter limstoffet er på

Så legger jeg beleggdelene rette mot rette, og syr sidesømmene.

fullsizeoutput_1d
Legg beleggdelene rette mot rette og sy sammen i skuldersømmene

Kløyvpresser sømrommet, og kaster over ytre bue med overlock

fullsizeoutput_24
Belegget blir til en fin-fin sirkel som skal passe perfekt inn i halslinningen på jumpsuiten.
0.3overlock
Ferdig kastet over.

2 – LEGG PÅ BOLEN

Videre bretter jeg leggene på forstykket & bakstykkene av bolen. Disse skal legges slik at du får fingrene inn i bretten hvis du stryker på plagget fra siden og inn mot midten. Slik ser det ut på forstykket:

fullsizeoutput_25
Brett sammen legget rette mot rette, slik at markeringene møtes, og legg bretten mot midten av plagget på vrangen.

Pass på å brette slik at den lille trekanten under legget som vises til høyre, blir lagt kant i kant med nedre kant av forstykket, slik det er til venstre. Da får legget riktig retning oppover i bolen, og rommet du skaper til bysten med legget blir “sendt” til riktig sted 😉
Slik ser leggene på forstykket ut fra vrangen:

1.1LeggForstykkeVrang
Vrangen av forstykket med legg ferdig brettet

Brett legg på samme måte på begge bakstykkene også. Jeg fester leggene i posisjon ved å sy en søm langs nedre kant der brettene er, så trenger jeg ikke bekymre meg mer for dem resten av monteringen!

1.2LeggBak
Legg på bakstykkene av bolen

3 – INNSNITT PÅ BUKSEN

Så syr jeg innsnittene på for- og bakstykkene av buksen, og presser dem inn mot miten. Jeg syr snittene fra ytterst på stoffet, der snittet er bredest, og syr meg av stoffet når jeg kommer til spissen. Her drar jeg ut tilstrekkelig med tråd til å kunne knyte en dobbeltknute i spissen av snittet 🙂 På denne måten unngår du for mye bulk i spissen, som skal gå “ut i ingenting” og ligge flatt etter du har presset snittet.

fullsizeoutput_26
Insnitt på forstykkene av buksen. Brett rette mot rette gjennom midten av snittet, og sy langs markeringen fra den videste delen og ut til spissen & av stoffet til “ingenting”.
fullsizeoutput_27
Innsnitt på bakstykkene av buksen, sys på samme måte.
3.1PressSnitt
Innsnitt på forstykkene presset mot midten. Forstykket til høyre på bildet ligger med rettsiden opp, mens det andre viser vrangen.
3.2PÅressSnittBak
Snittene på basktykkene sydd & presset. Retten av stoffet til høyre, vrangen til venstre.

4- LOMMER

Legg lommeposene rette mot rette på hver sin buksedel etter markeringene i mønsteret, og sy dem fast. Lommene sys da på øverst på sidene av buksebena.

fullsizeoutput_28.jpeg
Alle fire buksedelene skal få sydd på en lommepose hver. Sydd langs den striplete linja på bildet, med 1,5cm sømrom.

Så syr jeg en støttestikning i hver lommepose på følgende vis: bretter lommeposen vekk fra buksedelen, og passer på at sømrommet ligger samme vei som lommeposen. Så syr jeg stikningen gjennom lommeposen og sømrommet, 2-3mm fra sømmen som holder delene sammen. Stikningen legges altså langs & parallelt med sømmen.

4.2Støttestikning
Lommepose ferdig sydd på en buksedel, med støttestikning
4.2StikningCloseup
Close-up av støttestikning. Denne stikningen legges på lommeposen, og fanger opp alt sømrommet under til denne siden
4.3StikningVrangA
Slik ser søm + støttestikning ut på baksiden

5 – SIDESØM & INDRE BENSØM

Når lommeposene er på plass, syr jeg sammen buksedelene to og to – et forstykke og et bakstykke. Jeg legger dem sammen rette mot rette, med lommeposene som vist på bildet under, og syr dem først sammen i sidesømmen. Her passer jeg på å huske lommeåpningen:

fullsizeoutput_29.jpeg
Det er markert i mønsteret hvor lommeåpningen skal være. Begynn øverst og sy ned til første markering, og fortsett så fra markering 2 og videre nedover buksebenet. Da har du sydd sammen sidene av buksa!

Når dette er gjort, overlocker jeg lommeposene sammen! Da bruker jeg 4-tråds overlocksøm. Her kan du også sy lommeposene sammen med rettsøm, og kaste over råkantene med sikksakk på vanlig maskin 🙂

fullsizeoutput_2b
Begge lommeposene overlockes sammen – vipps så har du en lomme! 🙂

Videre syr jeg indre bensøm på hvert bukseben, så jeg får to ferdige bukseben!

fullsizeoutput_2c
Sy sammen indre bensøm.

Jeg kløyvpresser sømmene åpne underveis – både indre bensøm hele veien fra øverst til nederst, og sidesømmen opp til lommeposen.

6.2IndreBensømPress
Press sømmene underveis – så får du et pent & profesjonelt resultat! <3

6 – SKRITTSØMMEN

Jeg legger lommene mot forstykkene av hvert bukseben, og fester dem i posisjon med en liten søm tvers over toppen av lomma helt øverst i overlocksømmen – så er jeg sikker på at de ikke sniker seg over mot bakstykket av buksa under videre montering 😉

For å montere buksebena sammen i skrittsømmen, legger jeg et bukseben med rettsiden inn, og et med rettsiden ut.

8.1Skrittsøm
Buksebena klar til å bli sydd sammen – det ene ved rettsiden ut & den andre med vrangen ut.

Så skal buksebenet som har rettsiden ut legger inn i buksenbenet med vrangen ut. Jeg bruker å finne toppen av indre bensøm på det benet som skal inn, og legger det inn i det andre benet mens jeg matcher opp med indre bensøm på dette.

8.2Skrtittsøm
Da blir buksebena liggende rette mot rette, med forstykke mot forstykke & bakstykke mot bakstykke på hvert ben. På bildet ser dere at jeg har matchet indre bensøm & sikret den med en knappenål.

Nå skal skrittsømmen sys sammen! Siden denne jumpsuiten skal ha glidelås midt bak, som går helt ned til midtsømmen bak på buksedelen, syr jeg ikke sammen hele skrittbuen. Jeg begynner øverst på forstykkene, og syr meg noen cm forbi indre bensøm, før jeg fester tråden & avslutter.

fullsizeoutput_2d
Jeg syr langs den striplete rosa linja, så jeg får sydd buksebena sammen midt foran og et stykke under i skrittet. Den gule markeringen finnes på mønsteret, og viser hvor glidelåsen skal stoppe. Jeg liker å ha en god åpning under dette merket når jeg skal sy inn usynlig glidelås, jeg stopper derfor sømmen når jeg har kommet noen cm forbi indre bensøm.

Kløyvpress sømmen, og vipps så er buksedelen klar for å bli sydd sammen med bolen!

8.4SkrittsømPress
Presse-presse, sy-og-sy! <3
9.1FerdigBuksedel
Begge buksebena sydd sammen, med en god åpning i sømmen midt bak – så jeg får satt inn den usynlige glidelåsen pent! 😀

7 – MONTERING AV BOLEN

Før vi kan sy bolen på buksa, må den sys sammen i skuldrene og sidene 🙂

Jeg begynner med å legge bakstykkene rette mot rette på forstykket, og syr skuldersømmene først & kløyvresser, of course! 😉
PS! Hvis du ønsker midtsømmen foran på bolen, som det er originalt i mønsteret, så syr du forstykket sammen på midten aller føst, kløyvpresser sømmen, og fortsetter med skuldersømmene som forklart over 🙂

fullsizeoutput_2e
Legg forstykke og bakstykkene på bolen rette mot rette, og sy sammen i skulderen. Husk å kløyvpresse sømmene! 🙂
IMG_1631.JPG
Hvis du legger bolen flatt nå, så ser du at halsåpningen blir en fin-fin sirkel som skal passe perfekt til belegget du har forberedt! Et stalltips er å sjekke dette nå, og eventuelt gjøre justeringer i skuldersømmene/renklippe så belegget passer inn perfekt 🙂

Videre syr jeg bolen sammen i sidesømmene, med stopper sømmen 2-3cm før ermehullet. Dette fordi jeg senere skal sy skråbånd inn for å avslutte ermehullene, og trenger åpning for å starte & avslutte den sømmen (det vil gi mening lenger ned 😉

fullsizeoutput_2f
Sy sidene til bolen sammen fra nederst og opp til 2-3cm før armhullet.
11.1Sidesømsplitt
Kløyvpress sømmene. Her viser jeg den lille åpningen øvert, som jeg senere trenger for å få sydd skråbåndene i ermehullet pent inn 🙂

Da er bol & bukse klare for å settes sammen til ETT plagg! 😀

12.1Bol&Buksemontering
Snart har du et helt plagg som kan prøves jo!! 😀

8 – SY SAMMEN BOL & BUKSE

Jeg legger buksa med rettsiden ut, og legger bolen ned over den med rettsiden inn, slik at de ligger rette mot rett og front over front + bakstykker over bakstykker. Så er det å sy dem sammen i livet!

fullsizeoutput_30
Når du syr bolen & buksa sammen i livet, er det en del sømmer som skal matche opp. Hvis du ser nøye på bildet over har jeg 6 nåler som holder følgende punkt i match: Legg på bakstykke bol + innsnitt på bakstykke bukse (ytterste nål på hver side), sidesøm bol + sidesøm bukse (nål nr to på hver side), legg på forstykke bol + innsnitt på forstykke bukse (innerste nåler på hver side). Har du midtsøm både på bolen & buksa, må du huske å matche disse også!
12.3bol & buksemontering
Du kan velge å enten presse alt sømrommet oppover mot bolen, eller kløyvpresse sømmen i livet åpen. Jeg liker å kløyvresse fordi jeg synes det er enklere å sette inn usynlig glidelås i åpningen når sømmen er åpen og “gjevnt fordelt”.

9 – SETT INN GLIDELÅS

Jeg kommer ikke til å gå inn i detaljer på hvordan du setter inn usynlig glidelås i denne posten, men du kan se en egen post på dette her 🙂
Jeg stryker på 2cm brede strimler med limstoff langs hver side av åpningen bak, strimlene skal være i samme lengde som glidelåsen (60cm) + 1-2 cm lengre ned.

17.1Glidelås
Jeg stryker mine strimler på rett innenfor overlocken.

Så setter jeg inn glidelåsen, og passer på å matche sømmen i livet godt.

17.2Glidelås.JPG

Det er en øvingssak å få glidelåsen pent inn, så det er bare å sette inn så mange låser du makter og kan! 🙂

Etter at glidelåsen er satt inn, syr jeg sammen den lille åpningen som er igjen av skrittbuen! Da er det igjen å sette det ene buksebenet inn i det andre, rette mot rette, og fortsette sømmen fra det punktet rett forbi innerbenssømmen hvor du stoppet i punkt 6, og hele veien til der glidelåsen stopper! Så kløyvpresser jeg denne sømmen opp til låsen.

17.3Glidelås
Da er hele skrittbuen sydd sammen, og fortsetter videre oppover ryggen i en lekker usynlig glidelås! <3

10 – BELEGG

Nå er du snart i mål, ta deg en deilig pause, spis litt for å få opp blodsukkeret, eller hvis klokka er langt ut på natten – LEGG FRA DEG PROSJEKTET OG START PÅ NY FRISK I MORGEN! ;P (jeg skulle ønske noen kunne fortelle meg litt sånne ting underveis, så nå tar jeg ansvar & sier det til deg ;*

Klar for siste innspurt?
Belegget skal legges rette mot rette i halsåpningen på bolen og sys på. Jeg matcher opp sidesømmene, og kjører på!

fullsizeoutput_35.jpeg
Sy fast belegget til bolen.

Etter belegget er sydd fast, syr jeg på en støttestikning, og hakker sømrommet til slutt. Støttestikningen sys på samme måte som med lommeposene – 2-3mm fra sømmen, på bolen, og gjennom alt sømrommet. Åpne sømmen mens du syr stikningen, så får du en fin finish!
Når stikningen er på plass klipper jeg hakk inn i sømrommet. Disse skal være på full skrå, og gå hele veien inn mot stikningen. Hakkene gjør at sømrommet kan åpne seg når du legger & presser belegget på innsiden av plagget, og du får en gjevn og fin bue i halsen.

13.3 BeleggStikningHakk
Her ser dere søm + stikning fra vrangen & ferdig hakket sømrom. Jeg liker å begynne midt foran på plagget, og legger hakkene inn mot miden, på full skrå, og jobber meg ut til hver side.

Press belegget mot vrangen. Du vil se at belegget + støttestikning gjør at stoffet på bolen “ruller” noen mm innover, slik at du får en pen og gjevn kant i halslinningen fra retten. Jeg håndsyr belegget fast til bolen i sømrommet på skuldersømmene på vrangen, slik at den ligger pent. Også ved glidelåsen bretter jeg kanten av belegget inn, og håndsyr den fast til glidelåstape’n.

13.4Beleggferdig
Belegg presset mot vrangen. Støttestikningen gjør at du ser noen mm av hovedstoffet i halslinningen på vrangen av plagget – og det gjør at det hele ser smooth & proft ut fra forsiden.

11 – SKRÅBÅND I ARMHULLENE

Nå skal armhullene kantes med skråbånd. Jeg gjør dette uten å presse skråbåndene i forkant, og uten å nåle – det får du også til med litt tips og øving! Let’s go!

Først og fremst syr jeg båndene fast rundt i ermehullsåpningen med 0,5cm sømrom. Jeg begynner i den ene enden av åpningen jeg beholdt øverst i sidesømmen på bolen, og jobber meg hele veien rundt armhullet til jeg kommer til andre siden. Mens jeg syr dette, trekker jeg lett i skråbåndet for å strekke det – da vil det “trekke” åpningen litt sammen når det er ferdig sydd inn, slik at armhullene ikke “gaper” noen steder. Det er helt normalt at du får en del bånd til overs etter du er ferdig med å sy det fast – da jeg sydde inn disse satt jeg igjen med ca 5cm bånd, som jeg så renklippet av. Et lurt triks er å sjekke om du sitter igjen med like mye bånd på høyre & venstre armåpning, så vet du at du i alle fall har trukket likt på begge sider 😉 Det er litt øvesak å vite hvor mye/lite du må trekke, så prøv deg fram! Oppleves armhullet som litt “trangt” og rynkete, har du mest sannsynlig strukket for mye. “Gaper” det, og vil ikke legge seg pent inntil kroppen, har du strukket litt for lite. Lykke til!! <3

Når båndene er på plass kan du “lukke” sidesømmen i bolen hele veien opp! Press sømrommet i armhullet inn mot skråbåndet, og fortsett sidesømmen på bolen hele veien opp og over båndene.

fullsizeoutput_39
Hele sidesømmen på bolen sydd sammen, skrpbånd inkludert! Trim kantene på båndene så de blir lik resten av sømrommet i sidesømmen, og kløyvpress.

Så skal skråbåndet brettes over råkanten, og sys fast. Jeg gjør det som en “Hong-Kong søm”, på denne måten:
Jeg syr fra rettsiden, og legger sømmen min rett inn i sømmen som holder båndet fast i armhullsåpningen. Skråbåndet bretter jeg først ned råkant til råkant, og så over mot vrangen.

fullsizeoutput_3b
Slik bretter jeg båndet mens jeg syr. Sømrommet oppover i båndet, ytre råkant på båndet ned til råkant på sømrommet, og sammen i to igjen. Da blir brettekanten som du ser øverst på dette bildet, liggende ned noen mm over sømmen.
14.4Skråbånd
Slik ser det ut når jeg har fått brettet skråbåndet over sømmen.

fullsizeoutput_3c

fullsizeoutput_3a
Sy skråbåndet inn i armhullet med 0,5cm sømrom. Strekk lett i båndet mens du syr det inn – det er en fordel å strekke litt mer i de mest buede delene av armhullet, som nederst i skjæringen foran og bak, middels strekk oppover skjæringen foran og bak, og veldig lett strekk i toppen over skulderpartiet 🙂

Når båndene er på plass kan du “lukke” sidesømmen i bolen hele veien opp! Press sømrommet i armhullet inn mot skråbåndet, og fortsett sidesømmen på bolen hele veien opp og over båndene.

fullsizeoutput_39
Hele sidesømmen på bolen sydd sammen, skrpbånd inkludert! Trim kantene på båndene så de blir lik resten av sømrommet i sidesømmen, og kløyvpress.

Så skal skråbåndet brettes over råkanten, og sys fast. Jeg gjør det som en “Hong-Kong søm”, på denne måten:
Jeg syr fra rettsiden, og syr rett inn i sømmen som holder båndet fast i armhullsåpningen. Skråbåndet bretter jeg først ned råkant til råkant, og så over mot vrangen. Jeg bretter båndet på plass i området rundt sidesømmen først, og begynner å sy derfra, så bretter jeg og syr litt og litt av gangen, slik ser det ut:

fullsizeoutput_3b
Slik bretter jeg båndet mens jeg syr. Sømrommet legges oppover inn i båndet, ytre råkant på båndet ned til råkant på sømrommet, og sammen i to igjen. Da blir brettekanten som du ser øverst på dette bildet, liggende ned noen mm over sømmen.
14.4Skråbånd
Slik ser det ut når jeg har fått brettet brettekanten på skråbåndet ned og over sømmen.
fullsizeoutput_3c
Og slik ser det ut når jeg syr dette sammen fra rettsiden. Som du ser legger jeg sømmen rett inni sømmen hvor båndet er sydd fast til ermehullsåpningen.

På denne måten blir sømmen så å si usynlig fra retten, og fanger opp skråbåndet fra vrangen noen mm fra brettekanten av båndet.

14.7Skråbånd.JPG
Slik ser det da ut ferdig – sømmen vises bare litt fra rettsiden, og holder båndet i posisjon på vrangen.
14.6Skråbånd
Jo mer nøyaktig du klarer å være når du klipper båndet, slik at det blir gjevnt & så bredt som det skal, samt når du syr båndet fast – nøyaktig 5mm sømrom, samt når du bretter båndet mens du syr det fast – helt ned råkant mot råkant og noen mm over sømmen – så blir det en lek & presis søm på vrangen! <3

12 – OPPLEGG

Jeg la opp buksen nederst ved å brette opp 2cm to ganger, og sy en stikning i øvre brettekant.

18.1opplegg
Bretter først opp 2cm rundt hele buksebenet, og presser det på plass. Jeg liker å øve opp øyemålet mitt på sånne ting – bretter etter øyemål, og kontrollmåler etterpå 😉
fullsizeoutput_3d
Bretter så opp en gang til & presser, før jeg syr det sammen.
18.3Opplegg
Syr fast opplegget med en stikning ca 2mm fra øvre brettekant fra vrangen.

 

13 – BELTELØKKER & BELTE – SISTE FINISH NÅ!!

Jeg stryker limstoff på mønsterdelene til belteløkker, så de blir mer stabile, og presser dem deretter sammen på følgende måte:

15.1belteløkker.JPG
Stryk limstoff på vrangen av belteløkkene for å gjøre dem mer stabile 🙂
fullsizeoutput_32
1) brett i to & press fram midten2) brett inn en side mot midten, press 3) brett inn andre siden mot midten, press 4) brett sammen på midten, og sy sammen 2 mm fra kanten 🙂
15.3belteløkker
4 belteløkker klare for jumpsuit!

Belteløkkene skal plasseres over følgende punkter: der legg på bol og innsnitt på buksen møtes i front og på bakstykkene. Jeg la belteløkkene på bolen først, med råkanten på livsømmen, og sydde dem fast 1cm over livsømmen.

fullsizeoutput_36
Litt vanskelig å se i mønster-mylderet, men her ligger altså belteløkkene med kanten på livsømmen, og peker oppover på bolen. Siden med sømmen på belteløkka ligger som er fortsettelse av snittet den er plassert over.

Så brettet jeg ned & presset ca 1,5cm på den andre enden av belteløkkene. Da synes jeg de fikk en OK størrelse i forhold til beltet, og en fin plassering langs snittene på buksa.

15.6Belteløkker
Du kan bestelle selv om du ønsker større/mindre belteløkker etter smak & behag.

Videre presset jeg løkkene ned mot buksedelen, og sydde dem fast nedover med en stikning 2mm fra kanten på begge kortender.

fullsizeoutput_38
Sy løkkene ned & fast med stikninger i kortendene

Til slutt kan du bruke en saks & trinne ned sømrommet inni løkkene.

15.8Belteløkker.JPG
Trimmer vekk det som er til overs av sømrom inni løkkene til slutt.

14 – BARE BELTET IGJEN NÅ, SÅ ER DU FEEEEERDIG! 😀

Siden jeg måtte skjøte flere deler sammen for å få et langt nok belte, viser jeg hvordan jeg liker å gjøre densalgs:

fullsizeoutput_33
Legger delene i 90 graders vinkel, rette mot rette, og syr skrått sammen slik.
16.2belte
Trimmer ned til 1cm sømrom
16.3Belte
bretter ut delene, og kløyvpresser sømmen! Sett fra vrangen på venstre side, og fra retten til høyre

Så brettet jeg hele beltet i to på langs, rette mot rette, og vrangsydde sammen.  Jeg lot det være en 10 cm lang åpning midt på beltet, som jeg kunne vrenge det gjennom. I kortendene lagde jeg skrå hjørner. Her trimmet jeg ned sømrommet & hjørnet før jeg vrengte. Så var det bare å presse beltet pent og flatt, og jeg avsluttet med å sy en stikning 2mm fra kanten, rundt hele beltet – og lukket dermed åpningen min i midten.

fullsizeoutput_34
Skrått hjørne i endene

Glemte å ta et ordentlig arbeids-bilde at det ferdige beltet, men under her kan du skimte hvordan det ble! 🙂

IMG_1755.jpg

OG HVA NÅ?

KOS DEG & BRUK DIN NYE JUMPSUIT VEL!!! <3 😀

Spørsmål/Kommentarer? Skriv under her 😀

og

SY PENT SÅ LENGE!

xxx
-T

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.