Édith og eg…

Denne bloggposten er del av mitt vidunderlige samarbeid med PFAFF ❤️🤝

Rett før helga fikk jeg nydelige Édith Pfiaff i hus! Édith er en Coverlock 4.0, som jeg ble den heldige eieren av takket være mitt samarbeid med PFAFF. Her er en liten oppsummering av våre 48+ første timene sammen.

FUNFACT! Da jeg pakket Édith opp på min Story på Instagram (du kan se hvordan det gikk for seg inne på profilen min der 😉) spurte jeg følgerne mine hva hun skulle hete. Jeg fikk inn rundt 10 forslag – og ALLE var Edith Pfaff – INGEN andre forslag! 😂🤣 jeg ble solgt allerede etter det første forslaget tikket inn, så det var jo århundrets enkleste prosess!👍🏼

Etter Édith ble pakket ut i all sin prakt, innså jeg fort at den dama krevde såpass mye plass, at sykroken nok måtte gjennomgå en aldri så liten transformasjon, før hun kunne innta den. Men det FINE med henne, er at hun er to maskiner i én – både overlock & coverstitch. TO maskiner hadde jeg absolutt ikke fått plass til 🙈 men min trofaste symaskin Pfaffie fikk et eget sy-skatoll, og da kunne Édith innta hans gamle plass på sybordet!

Dagen etter ble det altså ryddet, & vasket, & ommøblert litt, og flyttet inn! 😍

Nå står de på hver sin side og titter på hverandre. Litt trangt, men til gjengjeld tusen ganger hyggeligere! Denne sykroken er jeg virkelig veldig fornøyd med ☺️

Etter hun var på plass, måtte jeg selvsagt hive meg rundt og sette i gang et lite prosjekt for å få prøvekjørt henne! Det ble en enkel t-skjorte fra et Ottobre jeg lenge hadde lyst til å sy. Stoffet var en veldig løs stretch ribb, og jeg tenkte det ville være en perfekt første utfordring for min nye venninne ☺️

Det ble mønster nr 5 fra dette bladet. Jeg brukte 4-tråds overlocksøm til å montere plagget – veldig smooth & greit! Opplegget nede brettet jeg opp en gang, og sydde med bred dekksøm – smooth sailing! På ermekantene fikk jeg lyst til å prøve å kaste over med 3-tråds overlock, før jeg la opp med bred dekksøm – helt herlig! Også ble det stikninger rundt nakkebåndet med bred dekksøm der også ☺️👍🏼 tråden jeg brukte var en “flocktåd” i nylon – litt sånn som finstrømpebukser er vevd av tror jeg?? Mest fordi det var den beste fargematchen, men også fordi jeg pleier å bruke sånn type tråd som undertråd når jeg syr med tvillingnål på Pfaffie for å få penest resultat på opplegg i stretch (nå pratet jeg meg bort i all iveren – DET kan jeg fortelle mer om en annen gang!) 😂 tanken var iallfall at den tråden ville fungere bra med stoffet & det gjorde den!

Stoffet var veldig glatt & mykt og med mye fall & eget liv. Jeg synes derfor det oppførte seg penest gjennom maskinen om jeg senket trykkfot-trykket til 1 mens jeg sydde dekksømmene. Spesielt når det ble flere lag med stoff som kunne skli på hverandre, som i halslinningen og over sømmer.

Ellers er det ganske nytt for meg å jobbe med dekksøm & stretch, så jeg gleder meg masse til å lære masse mer og dele erfaringer på veien! 😁

Etter første gjennomførte prosjekt med Édith er jeg aller mest imponert over hvor lite lyd hun produserer i forhold til hva jeg har vært vant med fra tidligere. Hun oppleves som en stabil og “altetende” dame som mater vanskelige stoff godt. Jeg prøvde de ulike sømmene på diverse prøvelapper i tillegg, og får hjerter i øya av hvor gjevne og balanserte sømmene blir. Dette er selvsagt vanlig for de fleste nye maskiner i denne prisklassen, så jeg gleder meg til fortsettelsen & nye utfordringer!

Planen framover er å få vist dere Édith søm-for-søm, vise hvordan hun forvandles fra overlock til coverstitch, hvordan hun er å tre, og masse mer! Har du noen spesielle ønsker for hva du vil se? Kommentarfeltet nederst her er din venn 😉👍🏼

Til slutt må jeg bare skyte inn at jeg digger arbeidsplaten i plexiglass som kom med Édith, som gir meg mulighet til å ha arbeidsutstyr lett tilgjengelig under der mens jeg jobber 😍

Tilbake til prosjektet!! Jeg ble meget happy med resultatet! Og håndsydde på en liten finish – blondebånd i bomull over nakkesømmen. Perfekt prikk over i’en! ❤️

2 Replies to “Édith og eg…”

  1. Alt du kan fortelle om denne maskinen. Så fristet! Har kun pfaff select 3 men fornøyd med merket. Syr imidlertid en del jersey og vil gjerne utvikle det…

    1. Jeg har hengt litt bakpå med å fortelle om & vise alt Édith kan, jeg! 🙈 men det kommer mer etterhvert, jeg lover 😄👏🏼

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.