DIY MATPAKKE I VASKBAR PAPP

I kveld fikk jeg endelig festet PAP FAB / vaskbar papp / vegansk skinn, og lagde en liten pose jeg kan bruke til å ha til matpakke, eller alternativ til papirposer når jeg plukker med meg en scone på en café 🙂
Etterhvert som jeg sydde min, fikk jeg mange flere idéer til bruksområder! F.eks. som oppbevaring av tørrvarer som ris, pasta, linser osv, eller rett og slett som fine gaveposer med f.eks. hjemmelagde kjeks eller annet i? Jeg viser dere i alle fall hvordan en slik kan lages, så finner dere selv noe koselig å fylle den med! 🙂

IMG_3075.jpg

-REKLAME- Rullen med vaskbar papp fikk jeg av Stoff & Stil i sommergave <3 Du kan kjøpe det i flere farger og utforminger både hos dem og flere andre butikker og nettbutikker. Materialet kan blant annet vaskes, strykes, er veldig robust, og passer med disse egenskapene ypperlig til mange ulike bruksområder!

Først og fremst, hvis du aldri har jobbet med vaskbar papp før, slik opplevde jeg materialet da jeg arbeidet med det:
– Det er stivt – vær forberedt på å kjempe litt for å mykgjøre det og gjøre det medgjørlig. I etterkant har jeg lest at man kan legge det i bløt i vann, og kna/vri/brette det i forkant, for at det skal bli enklere å jobbe med 😉
– Sy riktig! Materialet oppleves som en slags elastisk type papp, og alt av nåler som går gjennom det vil etterlate hull, så å sprette opp sømmer er ikke et alternativ 😉
– Du trenger ikke kaste over eller behandle råkanter på en spesiell måte, her er det intet som rakner 😉 men det kan være fint å bruke en sikksakk-saks, for å få fin finish på sømrommene likevel.
– Jeg vil ikke anbefale å bruke din beste kreddersaks på dette. For meg virker det som saksen fort kan bli sløvet av å klippe i dette materialet, så bruk hobbysaksa istedet!

FRAMGANGSMÅTE POSE:

1. Mål opp og klipp ut to rektangler. Jeg lagde mine 22 cm bred og 30cm høy

IMG_3051

2. Sy sammen i sidene og i bunnen. Det er også mulig å droppe sømmen i bunn, og heller klippe en bit som er 2 x høyden, og brette den i to, slik at brettekanten blir bunnen.

IMG_3053

3. Med vrangsiden ut, brett posen slik at du får sidesøm over sidesøm, og får lagt hjørnene flate slik at sidesøm ligger over bunnsømmen.

IMG_3055IMG_3056

4. Marker av sidene på posen, tvers over hjørnene. Jeg hoppet 5 cm inn fra hjørnet, og fikk en nesten kvadratisk bunn på posen. Jo større hjørne du markerer av, jo smalere blir posen foran/bak, og bredere i sidene. Her er det bare å leke seg med hvilke str du ønsker.

IMG_3057IMG_3058

5. Sy over markeringene, og klipp vekk hjørnene.

IMG_3059

6. Vreng posen! Her svettet jeg en hel del, siden jeg ikke hadde mykgjort pappen min på forhånd – men det gikk! 😀

IMG_3060
ikke gi opp, selv om det virker umulig å få vrengt posen med det første…! ;D

IMG_3061.jpg

7. Brett posen, for å forme den & gi fasong, og vipps! ferdig pose! 😀

IMG_3062IMG_3063

LUKNING

Jeg lekte meg litt med ulike typer klyper til å holde posen lukket, men endte til slutt opp med å lage en sjarmerende hyssing + knapp variant 🙂
IMG_3065IMG_3069

HYSSING + KNAPPELUKNING

IMG_3071
Rull ned så mye av toppen som du ønsker, og sett et merke midt på posen på undersiden av nedbretten. Overfør det samme merket til andre siden av posen.
IMG_3072
Sy på en knapp på forsiden av posen. Det kan være en fordel å gjøre dette før posen er ferdig montert, dersom du vet hvor langt ned du ønsker knappen 😉
IMG_3073
På baksiden lagde jeg et lite hull, akkurat passe stort til å få hyssingen gjennom.
IMG_3074
Jeg trakk hyssingen gjennom fra innsiden og ut, og lagde en knute i enden, så den skulle bli sittende fast i hullet.
IMG_3075
Så er det bare å surre hyssingen et par ganger rundt knappen, og klippe den av til riktig lengde, og du har en supersøt liten matpakkepose! <3

Har du prøvd å sy med vaskbar papp, og hvilke prosjekt gikk du for? Del i kommentarene!! 😀 jeg vil gjeeeerne ha inspirasjon til flere morsomme ting jeg kan lage i dette mystiske materialet!

4 Replies to “DIY MATPAKKE I VASKBAR PAPP”

  1. Tusen takk for god tutorial, Tanja. Det regner på Rånåsfoss i dag, så da fikk jeg dratt frem min gamle Husqvarna igjen og dette prosjektet var akkurat passe til oppstart 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.