Business as usual

Nå har jeg drevet SØMROM & tilbudt kurs i snart 2 mnd – og jeg har ALLEREDE lært helt ekstremt mye! Både om meg selv, men også om å drive business…
Jeg gir dere et innblikk i lekser lært så langt! 😉

cropped-7DXKgM-3000px-1.png

Lekse nr 1 – Folk er fantastiske!

Jeg må bare si at jeg elsker å holde kurs, både fordi jeg virkelig synes det er givende å lære bort, men også fordi jeg møter så mange nydelige folk. Det har vært spesielt givende å få lov til å bli invitert hjem til syglade mennesker for å holde kurs i deres sykroker & stuer. Jeg har blitt så varmt tatt i mot i alle hjem jeg har kommet ut til, at jeg faktisk blir litt rørt av å skrive om det. Her snakker vi både husrom, hjerterom, nybrygget kaffe & te, lunsj, tøfler, og ALT det fine dere viser fram og deler både av prosjekt, sy-klenodier, og planer! Fra bunnen av mitt hjerte til alle dere – TAKK! <3

IMG_0174.jpg
Fra hjemmekurs hos Ingrid i Rånåsfoss – her lærer hun å sy inn glidelås!

Lekse nr 2 – 24t i døgnet er bare ikke nok…

Å drive et enkeltkvinneforetak er naturlig nok tidskrevende. Men jeg har en tendens til å gjøre det enda mer tidskrevende for meg selv…! La oss ta mønsterkurset i februar som eksempel! Min visjon var å lære bort et eget mønster i historiens første SØMROM-mønsterkurs. Det ble LINE-genseren, og jeg er veldig stolt og fornøyd med at jeg klarte å gjennomføre det! Men mengden TID som gikk inn i det, er kanskje alt annet enn kostnadseffektivt… La oss se litt på det:
– først og fremst måtte mønsteret graderes ut i flere str, noe jeg lærte meg selv i prosessen, og som dermed tok en god del tid!
– for å sjekke at mønstrene til de nye str faktisk var fine i passform & at jeg hadde gradert ut bra, måtte jeg testsy to gensere – tid.
– her i bedriften blir alt av mønstertegning enn så lenge gjort manuelt, og ikke digitalt. Det vil si at alle mønstre som skulle brukes på kurs måtte skjæres ut & markeres, en og en, av undertegnede – TID!
– mønsterinstruksjoner må også lages – egentlig fort gjort på dette mønsteret, men fortsatt….. you get the idea!
– i dette kurset fikk deltakerne tilbud om kurs inklusive materialer, som mange benyttet seg av! Jeg tar det som et tegn på at det er noe folket der ute er gira på, og det er kult! Men i praksis betyr det at enkeltkvinnen bak foretaket må ut og handle stoff, og preppe det for hvert enkelt kurs – tid, tid, tid.
Ja, i korte trekk – det jeg har en visjon om å tilby er ikke alltid det som faller inn under en realistisk tidsregning på 24t pr døgn, som også skal inkludere søvn, mat og sosiale stunder… Damn it!

IMG_0145
LINE-genseren i tre størrelser! <3

Lekse nr 3 – Hva bryr DU deg om da?!?

Etterhvert som SØMROM har vokst på Instagram, og fått flere følgere, har jeg kjent på behovet for å bremse ned og spørre meg selv noen viktige spørsmål. Jeg anser egentlig meg selv for å være en ganske enkel dame, med beina på jorda og ingen store ambisjoner om verdensherredømme. Men herre min hatt hvor enkelt det er å la seg rive med av hjerter & likes & følgere…! HJELP!
Jeg meldte meg ikke på Symesterskapet for å bli kjendis, men for å ha masse tid til å sy-nerde & utfordre meg selv. Jeg lagde ikke SØMROM på Instagram for å få tusenvis av følgere, men for å dele mine prosjekt med de som måtte være interessert, motivere & inspirere de som velger å følge meg, og spre sygleden. Jeg driver ikke med søm fordi andre skal like det jeg gjør, men fordi jeg er fascinert & begeistret for faget og håndverket, og blir mer og mer glad i det jo mer jeg lærer! <3 Dette er ting jeg nå plutselig må minne meg selv på titt og ofte! Spesielt når stresset over å “ikke ha noe å legge ut” melder seg. Jeg synes egentlig det er litt pinlig, både å kjenne på og å dele dette, men jeg håper det kan få noen andre der ute som kjenner på det samme til å senke skuldrene litt – vi er flere 😉

IMG_8278
Skjære ut & merke sånne til alle som skulle på kurs i februar tar jammen meg tid…! Men er SÅ verdt det! 😀

Lekse nr 4 – Alt har sin pris, og det er VIKTIG

Denne leksa har jeg egentlig med meg fra frilans danse-tilværelsen – du skal ikke selge deg selv billig, da ødelegger du for en hel bransje. Men i søm støttet jeg plutselig på et dilemma – jeg er jo ikke faglært! Helt ærlig, så ble jeg ikke dvelende for lenge ved det. Jeg prøver å legge meg på samme prisnivå som andre aktører i bransjen, faglært eller ei, så de kundene som ønsker kan komme til meg, og de som ikke gjør det kan velge noen andre 🙂 Så er jeg sikker på at jeg ikke tar jobben fra andre kolleger, kun fordi jeg er billigere. Det sier seg selv at det ikke er bærekraftig for faget, om alle tvinges til å sette prisene lavere og lavere, for plutselig sitter vi alle og ikke har nok inntekt til å drive på videre, noen av oss!

Lekse nr 5 – Ikke brenn lyset fra begge ender, jente!

Det er en nydelig dame på Instagram som alltid passer på meg, som skrev dette til meg en dag. Det har jeg gjentatt til meg selv ganske mange ganger de siste to månedene.
Og jeg kommer til å fortsette med det! For jeg lar meg lett rive med, og bare gun’ne på – koste hva det koste må! Men det lyset vil jeg skal brenne så lenge som overhodet mulig, så å brenne det fra begge sider er ikke akkurat et sjakktrekk. Det vet jeg, og skal absolutt bli DRITGOD på!

Det fine er, at jeg bare kan bli flinkere til å drive SØMROM framover! Så alle disse leksene tar jeg med meg inn i måned nummer 3, og gleder meg til å bli enda flinkere og dyktigere – både på SØM & BUSINESS 😉

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.